AFSCHEID

Placeholder Picture

Elk afscheid is anders en elk afscheid vraagt om aandacht. Al jaren zing ik bij uitvaarten. Nu mag en kan ik mijn stem ook inzetten als uitvaartspreekster. Mijn ervaring als tekentaaldocent creatieve bewustwording stelt mij in staat om naast het gebruik van mijn stem ook met beeld te werken, omdat het onder woorden brengen van wat je voelt bij een afscheid vaak zo moeilijk is.

Meestal doe ik dit via een collagetechniek. We maken met elkaar een handzame kaart waarop ieder een specifiek plaatje plakt, dat voor hem of haar direct verband houdt met de overledene. Zo komt men via die beelden met elkaar in gesprek.

Een beeld zegt immers meer dan 1000 woorden

De nabestaanden zien elkaars beelden en kunnen op deze manier makkelijker over hun gevoelens praten .Terwijl we hieraan werken, komen de woorden en vaak ook de tranen vanzelf. Ik luister, schrijf mee en stel vragen.
Alle gegevens bij elkaar stellen mij in staat een aansluitend passend In Memoriam voor de overledene te schrijven.

Een workshop rouw en verlies is voor de nabestaanden een manier om het verdriet een plek te geven. Als men mij vraag om te spreken en te zingen en via de tekentaal te begeleiden bij een uitvaart dan zal ik er helemaal voor de nabestaanden zijn.

Zo krijgt elk afscheid een eigen karakter, vorm, kleur en wordt het op die manier een persoonlijke herinnering voor alle betrokkenen. 
Ave Maria

Je kunt via dit formulier vragen stellen, of bel: 0651263584

Placeholder Picture